13 Şubat 2015 Cuma

DOĞUM ŞEKLİNİN AİLE, EBEVEYN, ANNE, BİREY OLMA YAKLAŞIMLARINI ETKİLEMESİNE YÖNELİK OLARAK

Elbette başka dinamikler de vardır ama ülkemizde son yıllarda gerçekleşen boşanmalarda evladın vesayetini almak istemeyen annelerin arttığını biliyor muyuz? 
Bu konuda aile, sağlık ve adalet bakanlığı arasında ortaklaşa çalışılarak istatistik tutulmasını isterdim: Vesayeti isteyen annelerin doğum şekli, istemeyenlerin doğum şekli?..

Kim bilebilir belki doğumhanelerde toplumun en önemli birimi dediğimiz ailenin; hayatı kavrayış ve davranış biçimini derinlemesine etkileyen şeyler oluyor. Kim bilebilir belki de doğumhaneler insanın kendisiyle, insanın toplumla, insanın varlıkla ilişkisini iyi tutmayı, yapıcı olmayı salık veren selim tabiatlı ya da tam tersi umursamaz, yıkıcı olmayı tetikleyen habis yönlü hayat enerjisinin, alem tasavvurunun yüklendiği yerler oluyor. Bu minvalde, mesela SSVD'yi istemeyi, desteklemeyi, mesela doğar doğmaz anne bebek temasını saygıyla karşılamayı hayatın iyileştirici yönlerine odaklanmak olarak değerlendiriyor, sonsuz takdir ve saygıyla karşılıyorum.


2 yorum:

  1. blogunda gezindim durdum açıvererek yazıları rastgele, hep dudağımda bir gülümseme ile, bazen bildiğin gülerek, "zuhal işte ya" diye diye... sonuncusu bu çıktı ve canım acıdı... hesap sorasım var o doktordan, ah...

    YanıtlaSil